Valokuvia 8. Jänkhällä Jytisee kokoontumiseta 18.-20.8.2006

"Jänhkällä Jytisi" taas Saariselällä!

1300 henkilöä oli rekistäytynyt ralliin ja parisataa oli tullut lyhyemmäksi ajaksi. Itse lähdin jo keskiviikkona n. klo 10.05. Stålen Sarin ja Metsurin innoittamana ajelin ensin Vantaalle Tokimotoon hakemaan kypärään uuden visiirin ja siitä Tampereen, Lapuan, Seinäjoen kautta Ouluun. Torniossa oli etsittävä lisää vaatetta päälle, mikä olikin tarpeellista lämpötilan pudotessa yöllä aina + 2 asteeseen. Edelleen Torniosta Kittilän kautta Kolariin. Lapissa on jo kolmisen tuntia aika pimeää, mutta vaalealla tiellä porot ja muut elukat näkyivät yllättävän hyvin. Ja onhan FJRssä hyvät valot. Onkohan poroilla eväät vähissä kun olivat niin runsaslukuisina tien vieressä heinää syömässä?
Homma jatkui vielä Rovaniemen kautta Kemijärvelle ja sieltä Sodankylän kautta Saariselälle. Perillä olin kello 08.07 torstai aamuna.

Pysähdyksiä tuli paljon koska tarvitsin dokumenttejä siitä että olin kullakin paikkakunnalla ollut tiettyyn aikaan. Aikataulun vuoksi ylinopeutta ei tarvinnut ajaa, jossain se kuitenkin oli mukavampaa.

Pyörän mittariin tuli 1693 km joka oikeuttaa rautaperseajoon SS1600K. Kartalta katsomani matka oli n.1660 km, joten noin 40 km tuli "mittarivirhettä".

Teksti ja kuvat Ilpo

1 Alkulämmittelyä Ja Ja Junan Kiilopäällä Kiteeläisiä
Kuopiossa Kuukkeli Kuukkelin Mopot Myös Ohjelmaakin Oli
Panimossa Poron Pyöriä Ralli Siberia Soitto Toiset
Vaihtoehto Vielä Viihtyisää- Voi