HamSMK vuosikokous 13.2.2005

Haminan seudun moottorikerhon vuosikokous pidettiin 13.2. Säkäjärvellä, tilausravintola Olkihatussa. Kokoukseen saapui 21 jäsentä 281:stä, jota voidaan pitää keskivertosaavutuksena. Vääjäämättä keskustelu kääntyi pienehköön osallistujamäärään, mutta todettiin että jokaisessa yhdistyksessä tuppaa olemaan ihan samat prosentit - ei siis syytä huoleen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittin Antti Parkko ja sihteeriksi Kirsi Karvonen. Ensimmäinen varsinainen käsiteltävä asia oli kuluneen vuoden toimintakertomuksen vahvistaminen. Siitä kävi kiistatta ilmi miten paljon kerhon piirissä on vuosittaista toimintaa; esim. MP-näyttelymatka Helsinkiin tilauslinja-autolla, vuosikokous, jäämopokisat Savilahdella, Tallinnan matka, ajokauden avajaiset, Bastionin vapputapahtuma, kerhoviikonloppu Petäjärannassa, Susikoski päräys, ennakoivan ajon kurssi, kesäretki viikonloppu, Saaristoajo, Palangan matka (Liettua), Jägeva treff (Viro), Elomarkkinakulkue, mopokisat Kymin moottoriurheilukeskuksessa, ajokauden päättäjäiset, III kansainvälinen Metsurimeeting ja pikkujoulu Tullimakasiinilla. Tapahtumia on paljon ja osallistuminen on ollut ennätysrunsasta, josta esimerkkinä mainittiin pikkujouluun osallistunut satapäinen juhlaväki.

Tilit, tulot ja menot olivat kunnossa. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan; aikuisilta 15 euroa ja nuorisojäseniltä (alle 16v) 5 euroa. Toiminnan määrään ja monipuolisuuteen verrattuna jäsenmaksu on varsin kohtuullinen. Kerhotoiminnan mottona onkin ollut tuttu tokaisu: ei ne suuret tulot vaan pienet menot.

Toimihenkilöiden valinta sujui sopuisasti. Puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Antti Parkko ja hänelle hallitukseen avuksi Tiina Hyvönen, Esa Pekkarinen, Mika Sipari, Kirsi Karvonen, Markku Satama, Timo Siekkinen, Maarit Pitkänen ja Pekka Lehtola. Nuoriso- sekä crossijaoston vetovastuuta kantaa Mika Sipari ja matkajaoston kuittasi Esa Pekkarinen. Sihteerinä jatkaa Tiina Hyvönen ja rahastonhoitajana Kirsi Karvonen.

Vahvistettu toimintasuunnitelma 2005 on tutun runsas. Uutena on toimintapäivä Lelun crossiradalla - muut ovat hyväksi havaittuja ja entisestään parannettuja tapahtumia.
Toimintasuunnitelma:
- MP-näyttelymatka Helsinkiin 5.2. kerhon tilausbussilla
- vuosikokous 13.2.
- mopokisat Savilahdella 26.2.
- kerhoristeily Tallinnaan 5.-6.3.
- ajokauden avajaisajelu ja juhlat
- Hymyilevän motoristin kevätpäivä 21.5. Helsingissä
- Bastionin vapputapahtuma 1.5.
- Susikoski päräys Hurukselasta Kuusankoskelle
- toimintapäivä Lelun crossiradalla
- kerhoviikonloppu Mäntyrannassa
- kerhon oma viikonlopun mittainen kesäretki
- Saaristoajo 8.-10.7 Kemiössä
- kerhon oma rata-ajopäivä Motoparkissa 15.7.
- kerhon oma touring reissu Liettuaan
- Jõgeva Treff-kokoontumisajo 28.-31.7.Jõgeva, Kuremaa, Eesti
- mopokisat Kymin moottoriurheilukeskuksessa
- ajokauden päättäjäiset
- pikkujoulu
- kerhoillat joka torstai klo 19 alkaen
- kuukausiajelut kesäkuusta syyskuuhun joka kuukauden ensimmäisen sunnuntaina

Viimeinen iso kokouksessa käsitelty asia oli liittyminen Suomen moottoriliittoon. Vuosien tauon jälkeen on kerhon crossi- ja enduroharrastus nostanut päätään. Tällä hetkellä "rupulikumijaostoon" kuuluu 45 jäsentä, joista alle 16 vuotiaita on 7. Osa kuljettajista ajaa kilpaa SM-tasolla ja he ovat tähän asti joutuneet ajamaan muiden kerhojen nimissä, koska HamSMK:n kautta ei ole saanut kisalisenssiä. Sama ongelma on ollut myös RR-kuljettajilla. Kokous valtuutti Antti Parkon anomaan Suomen moottoriliiton jäsenyyttä. Toivottavasti tulevana kesänä crossi- sekä enduroharrastuksen noste jatkuu ja kilpailuissa liehuu HamSMK:n lippu!