Mopokisat Savilahdella 26.2.2005

MC Kujansuun järjestämät kolmannet mopojen jääratakisat ajettiin loistavissa olosuhteissa Haminan Savilahdella. Joukkueiden tarkkaa määrää en tiedä, mutta luulen että jälleen maksimiksi asetettu 60 joukkueen raja täyttyi. Kisajärjestelyt sujuivat erinomaisesti ja väki viihtyi jäällä koko tapahtuman ajan. Hyvä Kujansuu!

Kilpailussa ajettiin kahdessa eri luokassa; vakiot ja viritetyt. Kerholla oli yhteensä neljä joukkuetta, joista kolme ajoi vakiomopoissa – vain HamSMK Juniorit kisasivat viritettyjen sarjassa. Kolme muuta joukkuetta olivat HamSMK Leidit, HamSMK Seniorit ja HamSMK Isot Miehet.

HamSMK:n leideillä oli viime vuodesta voitto puolustettavana. Tänä vuonna oli vain kaksi naisjoukkuetta, joten järjestäjät yhdistivät kaksi nuorisojoukkuetta ja naisten joukkueet samaan ”sarjaan”. Tässä kilpailussa Leidit uusivat naisten sarjan mestaruuden!

Miehillä ei mennyt ihan podiumvauhtia, mutta tärkeintähän olikin osanotto. Senioreilla Sachin kaasutin teki tutun tulvimistemppunsa ja Isot Miehet antoivat teho/paino-suhteessa (liikaa) tasoitusta muille. Juniorit ajoivat loistavasti, mutta rengaspuoli ei ollut kohdallaan. Heillä oli kyllä nastoja renkaissa, mutta ne olivat keskilinjalla. Kurviin mentäessä olisi nastoja tarvittu myös renkaiden sivuilla…