Susikopäräys ja Petäjärannan kerhoviikonloppu 7.-8.5.2005

Susikoskipäräys kerää vuosittain nelisensataa motoristia Hurukselaan, Susikosken kauppakahviolle. Tänä vuonna ilmoittautuneita oli kaikkiaan 472 ja kaikkihan ei ilmoittaudu joten porukaa oli varmasti yli viisi sataa.

Kerhon 27 pyöräkunnan osasto starttasi klo 11 kohti Hurukselaa. Hurukselassa jäi puolisen tuntia aikaa ilmoittautua ja ihailla kosken kuohuja aurinkoisessa kevätsäässä.Kello puolipäivä starttasi megaletka kohti Elimäkeä, Kausalaa, Iitin Kirkkoa ja Jaalan Kelopirttiä. Ajo sujui hyvien liikennejärjestelyjen ansiosta erinomaisesti. Kelopirtillä oli 45 min aikaa turista ja tuijotella hienoja konepyöriä.

Kelopirtti oli kääntöpiste kerhon Petäjärannan osastolle. Petäjärantaan suuntasi 13 pyörän letka. Reitti kulki kauniita teitä Verlan ja Tuohikotin kautta. Perillä petäjärannassa oli Tepon ja Masin tiimi kunnostanut paikat ja somistanut portin asianmukaisesti kerhon lipulla. Sauna oli lämmin ja makkaratulet sopivasti hiilloksella.

Pienen huikopalan jälkeen naiset kävivät houkuttelemassa Suuren Kutistajan laiturin alle odottamaan miesten vuoroa. Kutistaja ei pettänyt tälläkään kertaa vaan otti osansa...

Loppu on keksittyä sillä kirjoittaja ratsasti Varaeerolla laskevan aurinkon suuntaan: Ilta jatkui grillikatosessa myöhään yöhön. Siellä Peke säesti yhteislauluja kitrallaan ja viihdytti porukkaa. (Tämä muuten on faktaa; soitin illalla Petäjärantaan ja taustalta kuului Peken laulu sekä kitaran soitto.) Kaikki kiva loppuu aikanaan, kuten myös Petäjärannan viikonloppu. Eiköhän siis oteta ensi vuonna uusiksi.