Hymyilevän motoristin kevätpäivä 21.5.2005

Aurinkoisena aamua kokoontui kerholle 13 hymyilevää pyöräkuntaa starttaamaan kohti Hymyilevän motoristin kevätpäivä-tapahtumaa. Reitti kulki isoa tietä Porvooseen, josta käännyttiin Hinthaaran kautta Sipooseen ja Korsoon. Korsoon päästyämme oli letkaan liittynyt matkan varrelta kolme pyöräkuntaa lisää.

Korsosta edetiin Tuusunlan tietä kehä III:lle, josta taitettiin Vihdin tietä Otalammen Nesteelle tankaamaan itsemme ja pyörämme. Otalammella karavaanimme kasvoi lopulliseen määrään 18 (pyörää) kun Ritva ja Kimmo ajoivat meidät kiinni.

Otalammelta oli enää viidentoista minuutin ajomatka Nummelan lentokentälle. Meidän jälkeen alueelle saapui enää muutama sata pyörää ja sitten koossa oli tuo 3000 pyörän letka (HS 22.5.).Lentokentältä pyöräletkat lähtivät poliisisaattueissa porrastetusti liikkeelle kohti Helsingin makasiineja. Matkan varrella jokaisessa risteyksessä oli liikenteen opastajat ja juuri siksi matka joutui erinomaisesti. Makasiineilla pyörät opastettiin parkkiin niin tehokkasti että kerhon letka hajautui Finlandia-talolta Sanomatalolle.

Maksiinien kätköistä löytyi ruokapaikkoja, baareja ja pienehkö moottoripyöränäyttely. Ennen virallisia puheita olikin aikaa kierrellä ja kaarrella näyttelyissä sekä kuunnella Lumottu maa-yhtyeen rautalankarokkia. Puheista odotetuin oli Pentti Arajärven tervetuliaissanat, mutta liekö Tarja ollut ränkkäpäällä kun Penaa ei paikalla näkynyt. Sanottakoon vielä että Pena oli tapahtuman suojelija. Tunnetuin puhuja taisikin olla Helsingin kaupungin apulaisjohtaja Pekka Sauri joka toivotti motoristit tervetulleiksi kaupunkiinsa.

Puheiden jälkeen osa lähti kohti Haminaa ja osa kohti Stadion Hostellia. Kerho oli varannut sieltä kimppakämpän iltabileisiin osallistujille. Koska itse livistin kotia kohti niin bileistä en osaa sanoa mitään. Antin öinen vieraskirjaviesti välittää osan tunnelmasta:

Sunday, 22. May 2005 04:12
El Presidente and the Brothers
Tere täält Hymyilevän motoristin kevätpäivilt. Meit on tääl monta, enempi kun 9 :n hengen huoneeseen sopi. Hyvä oli Popeda ja kivat teille, meillä ainakin oli... kun vielä sais sankarit petiin!


Hauskaa oli ja järjestelyt kaikin puolin loistavat. Harmi vaan ettei ennustettu "Suomen suurin moottoripyöräparaati" toteutunutkaan. Vanha 4300 pyörän ennätyskaravaani pitää edelleen paikkansa.