Akkaralli Lauanniemessä 10.-12.6.2005

Auringon helottaessa täydeltä taivaalta perjantaina 10.6. mutkitteli Neuvottoman Lauanniemeen noin kuutisenkymmentä motoristia viettämään viikonloppua ja tapaamaan aikaisempien vuosien ralleissa tutuiksi tulleita kanssasisariaan. Monelle moottoripyöräkärpäsen puraisemalle Akkaralli on vuosien mittaan tullut perinteeksi, johon oman lisämausteensa tuo järjestelyjen epämuodollisuus sekä vuosittain vaihtuva paikka - moni kaasutteli Haminaan ensimmäistä kertaa elämässään.

Kun kävin lauantaina kuulostelemassa tunnelmia, päärakennuksen rappusilla istuskeli järjestelijöistä Tarja Rautamies. Trubaduuri viritteli ämyreitään ja tunnelma oli oikein leppoisa. Pyörät oli jo siististi parkissa koivujen katveessa, mutta moottorit oli vain hädin tuskin ehtineet jäähtyä, sillä 18 leidiä oli ollut ottamassa mittaa museotien mutkista. Kirsi Karvonen, Sari Ståhle ja Tupu olivat ajelun jäljiltä jo valmiita menemään saunaan, mutta sen verran malttoivat poseerata, että sain napsaistua kuvan rallipaidasta. Akkarallin perinteeseen kuuluu uniikki rallipaita.

Jutustelin myös muutaman rallikonkarin kanssa. Päärakennuksen keittiössä jututin iltapa-lavoileipää tekevää anonyymiä motoristia. Rallimatka Salosta Haminaan oli kulkenut Mäntyharjun kautta ja matkakaverina oli ollut toinen naismotoristi.

Nuotiopaikalla istuskeli myös tyytyväistä väkeä. Yhdestä suusta tuli todettua että paikka oli mieleinen ja ajelu oli ollut hauska. Museotien mutkat oli tietenkin vieneet naisten sydämet ja Vaalimaalla oli tullut koettua eksotiikkaa, jollaista kokee vain itärajalla.

Tiina

Kirsin kuvat

Ensimmäseltä illalalta nuotion ääressä.
Akkojen pyöriä rivissä sikinsokin metsätiellä.
Lauantaina kun Richa Finlandin esittelijä tuli esittelemään tuotteitaan niin todettiin mallin päällä oleva takki kyllä ehdottomasti liian pieneksi.

Akkaralliin on miehiltä pääsy kielletty... Mut Ottohan ei vielä olekkaan mies!!!
Palkintojen jako alkaa.
Pisimmän matkan palkinto meni Tornion tytölle..nimeä en tiiä tai muista...

Amazon palkinnon sai Ami Rönkä.. Oli patistanut perheen lomilta Ranskasta ennen aikojaa matkaan, jotta ehtisi Akkaralliin...Pe-La välisenä yönä olivat Suomeen palanneet..
Tässä niitä perustaja-akkoja esittelee 208 euron summaa, joka olisi tarkoitus käyttää sitten ensi vuonna 30 vuotis juhlarallissa jotenkin???
Lauvalla hiekka pöllysi kun akat pisti rokiks...

Talkooakatkin saivat välillä huilia...
Ja su aamuna tulikin sitten poliisipartio Tarjan tilaamana puhalluttamaan, jos joku halusi...
Pyöreä nolla tuli, joten ei kun pyörä käyntiin ja menoks.. ja ensi vuonna taas uudestaan Rymättylässä tavataan..

Tiinan kuvat

Jukan kommentit

Mahtava asia että Tarja otti aikanaan haasteen Akkarallin järjestämisestä vastaan ja sai yhteisvoimin järjestelyt sujumaan kiitettävästi. Haminasta jäi varmasti kaikille osallistujille hyvä ja aurinkoinen kuva.
Kyllä A K K A E N E R G I A jyrää!