Pikkujoulu 4.12.2004

Kerhon pikkujoulu järjestettiin nyt toistamiseen yhdessä Anjalankosken moottoriseuran kanssa Tervasaaressa, Tullimakasiinissa. Yhteisistä riveistä kokoontui satakunta juhlijaa hyvän ruuan, musiikin, ohjelmien ja musiikin ääreen. 101 vuotias tullimakasiini on tämän kokoiselle porukalle juuri oikean kokoinen paikka ja tarjoaa erittäin tunnelmallisen ympäristön juhlintaan.

Tilaisuuden avasi HamSMK puheenjohtaja Antti Parkko. Hän toivotti molemmat kerhot tevetulleiksi ja neuvoi illan mittaan vaihtamaan pöytäkuntia tutustuaksemme toisiimme. Antin jälkeen Kirsi avasi ruokailun ja pääsimme herkkupatojen ääreen.

Ruokailun jälkeen oli kilpailu, jossa neljä paria yritti tunnistaa näytille tuotuja esineitä. Parin mies joutui naisille tutumpien välineiden ääreen ja nainen puolestaan miehisempien tarvikkeiden pariin. Vastauksista päätellen tiedon puute korvattiin mojovilla arvauksilla. Kasvohierontalaitteesta tuli "repsikalla istujan selän rapsutin" ja koirien kiinnityspaalusta "Ison Iitan kierukka". Pistelaskun jälkeen voittajaksi julistettiin Sari ja Mika, jotka saivat palkinnoksi kerhon t-paidat.

Pian ensimmäisen ohjelman jälkeen ulkoa kuului outoa jytinää ja kas tuo vanha tuttu punanuttu kera tontun tuli tervehtimään meitä. Vanha pukki muisti hyvin viime joulun ja erityisesti helkeän kulkusten kilinän vuoden takaa. Nyt pukilla oli mukanaan ohje parisuhteen vaalimisesta, joka varmuuden vuoksi käännettiin myös viroksi. Pukin simultaanitulkkauksen aikana tonttu kulki pöydästä toiseen kaatamassa lasien pohjille jääneitä tippoja ämpäriinsä. Tuossa vaiheessa väki varmasti ihmetteli tontun touhuja.

Lahjojen jaon jälkeen tapahtui joulun ihme. Tonttu oli saanut ämpärinsä pohjan peittoon ja roiskaisi sen yleisön päälle. Ihme oli kuitenkin tapahtunut ja viini muuttunut karkeiksi joita sateli yleisön päälle. Osa taisi tulla ihan päähänkin siksi reipas oli tontun riuhtaisu. Kun säikähdyksestä selvittiin, niin loksahti yksi alkuillan arvoituksista kohdalleen. Aiemmin oli yleisön seasta arvuuteltiin kaksi numeroa. Nyt karammellipapereissa oli numerot, joista 78 sekä 25 palkittiin kerhon lippalakilla.

Kello kävi kymmentä kun illan bändi Houserockin` Band aloitti oman settinsä. Bonusesiintyjänä oli Sami jonka tulkinnassa oli tunnetta & menoa & meininkiä. "Hartbreak hotell", "Little sister", "Burning love" ja monet muut kappaleet helähtivät eloon täyttäen tanssilavan äärilaitoja myöden.

Ensimmäisen setin jälkeen yleisön seasta valittiin neljä "vapaaehtoista", jotka siirtyivät takahuoneeseen muuntautumaan esiintymiskostyymiin. Pian meidän eteen marssi The Leidit; Lea, Marion, Paula ja Katri-Helena. Leidien hittikavalkadin parasta antia oli loistava koreografia. Siinä sitä villkui reittä ja paljasta pintaa.

Leidien jälkeen jatkoi Houserockin`Band, mutta nyt ilman Samia joka oli lähtenyt jo toiselle keikalle. Liekö ollut yhdessä Leidien kanssa koska heitäkään ei enää illan mittaan nähty.