Kerhon kesäretki 11.-13.6.2004

Kerhon perinteinen kesäretkiviikonloppu vietettiin Kesälahdella, Karjalan lomakeskuksessa, Puruveden rantamailla. Pääosa 33:sta retkeilijästä ajeli paikalle perjantaina, loput lauantaina. Karjalan lomakeskus on tyypillinen suomalainen leirintäalue. Ainut erikoisuus on että varsinaisia teltta-alueita ei ollut, mutta sen sijaan caravaanareille oli varattu todella hyvät paikat aivan rantaviivan tuntumasta. Rakennuskanta oli tyypillistä 70-luvun stailia, joka sopi meille aivan loistavasti, mutta eipä taida oligarki itäisestä ihmemaasta tyytyä tähän.

Vasen: Perjantain yhteislähtijät perillä.
Keskellä: Mainoksen mukainen luxusmökki. Luxusta oli ainakin Puruveden kirkkaat aallot.
Oikealla: Päärakennuksessa oli ravintola ja vastaanotto.

Perjantai-ilta oli jo ehtinyt pitkälle ennen kuin kerholta klo 18 yhteislähdössä tulleet ehtivät paikalle. Kiitos etujoukkojen oli sauna jo valmiiksi lämmitetty ja ilta-ajelijat pääsivät saman tien löylyä lyömään. Loppuilta istuttiin grillikatoksella herkkupatojen äärellä.

Vasen: Puruveden vesi oli kylmää ja kirkasta.
Oikealla: Grillikatoksella aika vierähti.

Lauantaiaamulla nautimme emännän loihtiman oivan aamupalan päärakennuksen ravintolassa. Vitosella saatiin puurot, sämpylät, kahvi, mehut eli kaikki mitä mieleen tuli. Vatsat tankattuina otimme suunnan Kiteelle, missä MC Kiteen puuhamies Kari Kosonen oli ottamassa meitä kerhotiloilla vastaan. Kari kertoi paikallisen kerhon toiminnasta, esitteli meille kerhotilat ja toimi oppaanamme.

Vasen: Päärakennuksen ravintolasali.
Keskellä: Lhdössä Kiteelle.
Oikealla: MC Kiteen kerhon portailla isäntämme Kari Kosonen.

Kiteen kerholta.

Kerholta Kari opasti meidät Marimekon tehtaanmyymälään, josta ei sittenkään löytynyt unikko-gore-tex-pukua. Kukkarot köykäisimpinä piipahdimme hienon graniittikirkon pihalla, josta pääosa jatkoi matkaa kuuluisaan mopomuseoon. Museon omistaja, Surakka, oli sairasteluistaan huolimatta vielä voimissaan ja jaksoi kertoa sekä esitellä 41 mopon kokoelmaansa. Surakan mopot eivät ole mitään puleerattuja kauneuskilpailijoita, vaan ajosta poistettuja mopoja, joissa ajan hampaan jäljet näkyvät.

Surakan mopomuseolta.

Kiteen kierroksen jälkeen palattiin takaisin Lomakeskukseen nauttimaan lohisoppaa. Yhteisen aterian jälkeen vietettiin laatuaikaa saunoen, uiden, tanssien ja grillaten - kukin tyylinsä mukaan.

Sunnuntaiaamu valkeni kirkkaana ja nautimme yhteisen aamupalan ravintolassa. Aamupalan jälkeen osa kiirehti jo lähtöä ja osa lämmitti vielä kertaalleen saunan. Paluu tapahtuikin pienemmissä porukoissa, ketkä suoraa ketkä kauempaa koukaten. Taisipa osa lähteä jatkamaan lomalaitumillekin.

Eiköhän lähdetä taas ensi vuonna uudestaan!