Mopokisat Haminan Savilahdella 8.3.2003

Haminalainen MC Kujansuu järjesti toisen kerran jäärata-ajot Savilahdella. Kilpakalustoksi kelpuutettiin mopot, jotka jaettiin kahteen luokkaan; vakiomopot ja viritetyt. Näissä luokissa oli yhteensä noin 50 joukkuetta.

Pilvisestä säästä huolimatta oli yleisöä kerääntynyt paikalle kohtuullinen määrä. Arvioisin jäällä olleen parhaimmillaan noin 500 katsojaa ja kisailijaa. MC Kujansuun kisaorganisaatio tarjosi erinomaiset palvelut kisaturisteille. Tarjolla oli niin kahvia, pullaa, sämpylää kuin makkaraakin. Eikä sovi unohtaa kuulutuksia, joiden avulla pystyi seuraamaan kisan kulkua.


Kerhomme nimissä ajoi kaksi joukkuetta. Paappatunturin raakaan voimaan luottivat Antti, Kalle ja Mika. Sachsin kisakoneen ympärille kasattuun tiimiin kuului Kimmo, Mikko ja mister x (ei ollut paikalla kun otin kuvan ... eikä tuu nimi mieleen). Molemmat joukkueet pääsivätkin karsintojen kautta välieriin, jossa joutuivat samaan lähtöön. Niin kävi että tie nousi tällä kertaa samassa lähdössä molemmille pystyyn. Vaan eipä tainnut harmittaa, sillä tärkeintä oli osallistuminen, ei voitto. Osallistuminen todella kannatti, sillä joukkueiden ilmoittautumismaksut (a' 30 EUR) käytetään hyväntekeväisyyteen!

Toivottavasti talvinen mopokisailu jatkuu myös tulevina vuosina. Joukkueita tuntuu olevan ja yleisökin on löytänyt tämän huumorilajin. Kiitokset koko mopoilevan maailman puolesta MC Kujansuulle mahtavista järjestelyistä. Siis ensi vuonna uudestaan!