Hamina Bastionin vapputapahtuma 2002

Haminan kaupungilta tullut kutsu osallistua "Koko kansan vapputapahtumaan" tuli kuin taivaan lahjana kerhomme 50-vuotisjuhlavuonna!
Kerhon toimintaa haluttiin tuoda esille lähinnä pyöräkavalkadin, valokuvien ja nettisivujen kautta. Joitakin valmisteluja oli tehty jo pitkin huhtikuuta torstaisin kerhoilloissa. Sanomattakin on selvää, että talkoovoimaa sekä kulkuneuvoja tarvittiin tietenkin näyttelypäivän aamuna. Suurin kiitos tapahtuman onnistumisesta kuuluu kuitenkin niille 15:lle kerholaiselle, jotka toivat pyöränsä Haminalaisten töllisteltäviksi. Suurkiitos!
Pyörät olivat siis hienosti esillä esiintymislavasta katsottuna vasemmalla. Paljon huomiota, ihastusta, kademieltä, innostusta ja nousevaa pyöräkuumetta aiheutti moottoripyöräksi naamioitu "pyörä" eli taikavoimalla kulkeva jokatytön ja -pojan unelma. Voi sitä hyörinää ja pyörinää siinä punaisen unelman ympärillä! Taikapyörään sopiikin hienosti tokaisu "Pienen vaan ei vähäisin". Isompiakin pyöriä käytiin syynäämässä aina ohjelmanumeroiden välissä. Jokaisen pyörän nokassa oli "tuoteseloste" eli pyörään kiinnitetystä lappusesta kävi ilmi merkki, malli, kuutiot yms. tärkeät tiedot.Kasemattiin sisälle kerhon osastolle osasi suunnistaa vaikka olisi kuinka jäänyt yöunet vähäisiksi. Kerhon lippu oli nimittäin viritetty niin näkyvästi, että ohi pystyi kävelemään ainoastaan silmät ummessa.
Kasematissa ehdottomat vetonaulat oli jälleen kerran itse moottoripyörät. Museopyörät Velocette ja BMW olivat saaneet arvoisensa paikan holvien suojissa, kuitenkin vappupäivän auringossa loistellen. Kyllä "wanhat rouwat" todella loivat tunnelmaa!
Kasematin perukoille asennettu valokuvanäyttely vuoden 2001 toiminnasta kiinnosti myös monia ja tarttuipa nettisivujen osoitteitakin usemmallekin mukaan, joten voisi jopa vetää sellaisen rohkean päätelmän, että ainakin joitakin kerhon toiminta kiinnostaa!


(T.H)