Metsämeeting 9.-10.11.2002

Lokakuun loppupuolella korviini tarttui kerhoillan puheen porinasta omituinen juttu. Metsuri kertoi järjestävänsä epävirallistakin virallisemman kokoontumisajon Muurikkalassa. Metsuri ja toinen Antti tekivät kerhon ilmoitustaululle kutsun, jossa ei totisesti luvattu liikoja. Mainoksen mukaan tarjolla oli riuku, polttopuita (sisälsi sammatusveden), kamina, puolijoukkueteltta ja nuotio. Tämän mainoksen koukuun tarttui kaikenkaikkiaan noin 20 moto- ja erähenkistä osallistujaa. Aikaisen talven vuoksi ajokelit olivat luokattoman heikot kaksipyöräisille. Moottoripyörällä paikalle uskaltautui vain Ismo Mäntsälästä. Ismon kyytiläisenä matkustanut pitkänenäinen brunette oli ilmeisen tyytyväinen kyytiinsä. Mikä parasta, niin tämä brunette, nimeltään Papu, löysi vielä kaltaistensa seuraakin. Pikku piehtaroinnin jälkeen vieraskoreus karisi Papun turkista ja hän aloitti lempipuuhansa eli isäntänsä vartioinnin. Siinä Papu on parhaimmillaan!

Mitä siellä sitten oikein tehtiin? Minäpä kerron... Kerholle oli kokoontunut kaksi autokuntaa yhteislähtöä varten. Antin ja Jyrkin Jeepit oli ladattu täpötäyteen telttavehkeitä, reppuja ja mahtuipa takapenkeille vielä muutama matkustajakin. Liityin kolmanneksi letkaan joka suuntasi Haminasta kohti itää ja Muurikkalaa. Maalikennekeskuksen nurkalla koukkasimme pois asfaltilta ja ajelimme kauas katuvalojen loisteesta. Isäntämme oli parin kaverinsa kanssa ottamassa meitä vastaan. He olivat tuleet jo edellisenä iltana rakentamaan laavua ja laittelemaan paikkoja kuntoon. Ilta oli kuulemma loppunut kesken ja yön he olivat joutuneet nukummaan nuotiolla ilman kattoa. Laavun rakentaminen olikin yksi ensimmäisistä tempuista perille päästyämme.

Ihan ensimmäinen tehtävä oli tietenkin teltan pystytys. Haminan nuorisotoimi antoi käyttöömme kaksi puolijoukkuetelttaa kaikkine varusteineen. Teltat nousivat päivänvalossa pehmeän rahkasammaleen päälle. Hyvä että telttoja oli kaksi kappalein, sillä yhteen emme olisi mahtuneet nukkumaan.

Teltan pystytyksen jälkeen osa rakenteli laavua osa laittoi ruokaa. Tepon muurikkapannulla paistettiin jos jonkinlaista pihviä ja filettä. Osa kulinarisoi oikein laittamalla lohen nuotiolle loimuttumaan. Täydellisen ruokailun kruunasi Antin räiskäleet ja Jyrkin hillo.

Ruokailun jälkeen pimeys valtasi maan. Metsurin tekemät jätkänkynttilät ja Tepon sytyttämät kynttilät valaisivat alueen ja loivat sinne hienon tunnelman. Kahden nuotion äärellä istui tyytyväistä porukkaa muistellen menneitä ja suunnitellen tulevia. Puolenyön jälkeen suurin osa lähti nuotioilta teltoille nukkumaan. Antti ja Ilpo ottivat huolekseen pitää kipinää koko yön. Niin meidän muiden oli mukava nukkua kaminan lämpimässä hehkussa. Aamun valjettua keitimme kahvit, söimme aampupalan ja pakkasimme teltat autoihin.

Metsurin järjestämä Metsämeeting oli mukava piristys pimeään syksyyn. Saas nähdä tuleeko tästä vielä katkeamaton perinne?


Kiitokset vielä kerran Metsurille kaikkien meidän osallistujien puolesta.