Kesäretki Pertunmaalle 7.-9.6.

Kerhon perinteinen kesäretki vietettiin Pertunmaalla, Pöylinniemen camping & lomakeskuksessa. Perjantaina kerhotiloilta starttasi noin kymmenen pyörän letka kohti kesäistä Peruvettä. Reitti kulki Orilammen kautta, jossa pidimme pienen jaloittelutauon. Orilammelta jatkoimme Mäntyharjulle, jonne ehdimme vielä ostosaikaan. Mäntyharjulta oli enää 15 kilometrin mutkatie Pöylinniemeen.

Leirintäalueelta otimme kuusi neljänhengen mökkiä. Osa majoittui privaatisti kahdenhengen mökeissä. Perjantai-iltaa istumassa oli kolmisenkymmentä kerholaista. Perjantain kohokohta oli sauna. Lomakeskuksen seminaarisaunojen taso oli vähintä mitä voimme vaatia - edustusluokkaa. Saunan jälkeen grillattiin makkarat ja parennettiin maailmaa.

Lauantaina oli tarjolla MM-enduroa ja historic rata-autoilua. Suurin osa lähti katsomaan endurokisoja. Lähimmillään enduroreitti kulki kolmenkymmenen kilometrin päässä, Sampassa. Siellä oli yleisöerikoiskoe, joka ajettiin sorakuopassa ja kuopan lähimetsässä. Sampasta jatkoimme matkaa Otavaan, jossa sijaitsi kisakeskus. Otavan taajamassa seurasimme yhden erikoiskokeen ennen lähtöä Pöylinniemeen.Pöylinniemessä oli kokkikolmoset loihtineet meille oivan päivällisen. Ruokalevot jäivät ottamatta, sillä saunavuoro alkoi jo seitsemältä. Lauantaina ei enää päästy seminaarisaunaan, mutta kyllä perhesaunankin löylyt maistuivat. Saunan jälkeen istuttiin iltaa, tanssittiin ja grillattiin.Sunnuntain aamupala nautittiin jälleen aurinkoisessa säässä. Puoliltapäivin otimme suunnaksi Haminan. Osa ajeli Orilammen, osa Taavetin ja osa Lappeenrannan kautta. Osa pääsi kuivin jaloin, osa ajeli vesisateessa. Eipä tuo vesisade aurinkoista viikonloppua pilannut, varsinkin kun Haminassa paistoi aurinko.

Reissu oli jälleen kerran tosi nasta. Paikka oli erinomainen, sää upea ja seura priimaa. Harmi vaan että seuraavaan kesäretkeen on vielä vuosi aikaa.

PS: Jos kesäretken säännöt ovat päässeet unohtumaan, niin ne voit kerrata tästä linkistä!