Ajokauden päättäjäiset 4.10.2002

Kesä 2002 oli lämmin ja sateeton. Säitten säätäjä oli todella motoristimielinen. Niin vain kävi että lokakuu toi tullessaan syksyn merkit. Ilmat jäähtyivät, satoi ensimmäiset lumet ja puut saivat syksyn värit. Merkit olivat vanhat tutut. Tuli aika ajaa viimeiset ajelut yhdessä ja laittaa motot talviteloille.

Ajokauden päättäjäiset vietettiin vakiintuneen kaavan mukaan. Aamulla lähdimme ajelulle ja illalla kokoonnuimme kerhotiloille juhlistamaan elettyä suvea. Lauantain aamu valkeni aurinkoisena, mutta kylmänä. Kun säätä säikkymättömät motoristit kokoontuivat kerhotiloille, niin kello näytti puoltapäivää ja lämpömittari neljää. Kahdeksantoista pyörää, 23 motoristia, otti suunnaksi Tyryn viinitilan. Reitti kulki Metsäkylän kautta Voikkaalle, sieltä Voikoskelle ja siitä edelleen Tyryn tilalle, Mäntyharjun kuntaan. Tilan isäntä otti meidät vastaan kolmen aikoihin ja kertoi meille viinin valmistuksen saloista. Viinitilan viihtyisässä ravintolassa nautimme pullakahvit ja ostimme tuliaiset.

Paluureitin mutkittelimme Savitaipaleen ja Luumäen kautta Haminaan. Matkaa kirpeässä syyssäässä taitoimme 290 km, johon kului kaikkineen lähes kuusi tuntia. Oli todella hienoa että kauden viimeiseenkin ajeluun osallistui näin paljon porukkaa!

Illalla kokoonnuimme kerhotiloille tanssimaan illan bändin tahdeilla ja nauttimaan perinteisestä grilliruuasta. Peken bändin nostalkiset rockkappaleet saivat tanssilavan täpötäyteen. Iltaa istuttiin pitkälle yöhän saakka. Ei voisi ajokautta mukavammin päättää.