Ajokauden avajaiset 27.4.2002

Ajokausi on nyt virallisesti avattu. Perinteiseen tapaan tulevan suven ajokausi avattiin ajelulla ja grillijuhlalla. Ajelulle lähdettiin aamupäivällä kerhotiloilta. Letkassa oli ennätysmäärä pyöriä, 36 kpl. Ennätysmäärä oli myös porukkaa, 47 kerholaista.Kevään ensimmäinen yhteisajelu suuntautui Uttiin, jossa saimme tutustua Puolustusvoiminen nykyiseen helikopterikalustoon. Ennen liikkeellelähtöä suoritettiin "nimenhuuto" ja kerrattiin muodostelma-ajon pelisäännöt . Reittimme kulki Reitkallin tietä Sippolan tielle, josta Kouvolan tielle ja siitä suorilla Uttiin. Letka pysyi hyvin kasassa, eikä haitariliikkeestä tullut ongelmaa.Utissa ajettiin Sotilaspoliisien saattamina vierailun isäntämme, Ilpo Kopran työpaikalle. Aloitimme luokassa, missä Ilpo piti meille Utin varuskunnan yleisesittelyn ja kertoi lentäjäkoulutuksesta sekä lentotoiminnasta. Katsoimme myös videon, jossa näytettiin mm. pintapelastajien toimintaa.Hekohallissa Ilpo esitteli työkalunsa, MI-8:n. Ihmettelimme ja ihastelimme neuvostoliittolaista tuotetta. Hekossa oli avoimet ovet, paitsi ohjaamoon, joka olisi tietysti kiinnostanut eniten. Vipuja ja vimpstaakeja oli riittävästi. Jounin lupaama hekolento jäi tekemättä. Taisi olla liikaa luvattu, sillä köyhällä kerhollamme ei taida olla varaa 2500 euron tuntivuokraan.Utista päristelimme letkassa Somerharjulle kahville. Sumppien jälkeen osa lähti omia polkujaan, mutta suurin osa jatkoi yhtä letkaa Haminaan saakka. Ajoimme reittiä Taavetti-Miehikkälä-Virojoki-Museotie-Hamina. Haminan porteilla väki erkani omille teilleen. Kerhotiloille palasi vain muutama.

Mittariin tuli 190 km. Ilma oli mitä parhain, kuten seurakin. Oli mahtava asia, että porukkaa oli mukana näin paljon - siis suorastaan ennätysmäärä! Kiitokset Ilpolle, joka oli järjestänyt mielenkiintoisen ohjelmamme.

Illalla kerhotiloille kokoontui n. 40 grilliruuan ystävää. Grillimestarit Antti ja Kimi (+muutama muu) valmisti meille perinteisen illallisen. Ruoka kelpasi, taisi kaikki mennä. Täysin vatsoin saimme nauttia tanssi- ja lyömäsoitinyhtye Fuel Caputin melodioista. Härmänjätkien verta ei tarvinnut kauaa lämmitellä kunnes tanssilava oli täynnä. Ilta kääntyi yöksi, yö eteni ja porukka väheni. Hauskaa oli, harmi vaan että seuraavin kekkereihin (kesäretki) on vielä yli kuukausi aikaa...