Kerhotoiminnan esittely

Haminan seudun moottorikerho ry
HamSMK - vuodesta 1952

Yleistä
Haminan moottorikerho perustettiin olympiavuonna 1952. Vuosien saatossa kerhotoiminta on saanut nykyisen muotonsa ja nimi on muuuttunut Haminan seudun moottorikerhoksi. Kerhon historiaan pystyt tutustumaan tarkemmin Historiikki-sivulta.

Nykyään kerhoon kuuluu yli 300 jäsentä (vuoden -10 tilanne). Jäsenistö kattaa koko yhteiskunnan kirjon pomosta duunariin ja vauvasta vaariin. Kerho tarjoaa jäsenilleen mm. korjaustilat, työkalut, talvisäilytyspaikan, mp-lehtiä kerholla luettavaksi, yhteisiä ajeluja, yhteisiä osallistumisia kokoontumisajoihin ja liikenneturvallisuuskoulutusta. Suurimmalla osalla harrastusmuoto on matkamoottoripyöräily. Motocross ja endurotoimintaa harrastaa n. 70 kerholaista. HamSMK kuuluu Suomen motoristeihin (SMOTO) ja Suomen moottoriliittoon (SML).

Kerhotilat
Kerhotoiminnan kannalta keskeisin tekijä on omat kerhotilat. Kerhoiltaa vietetään joka torstai - kesät talvet. Ajo-ohjeet kerholle löydät Yhteystiedot-sivulta.


Kerhotilat

Kerhon neljä vuodenaikaa - kevät
Ajokauden avajaisia vietetään huhtikuun loppupuolella. Päivä alkaa yhteisellä ajelulla, joka suuntautuu yleensä johonkin museoon, näyttelyyn tai muuhun motoristia kiinnostavaan kohteeseen. Päivä päättyy kerholla, jossa laitetaan live-musiikin tahdissa jalalla koreasti.

Ajokauden käynnistyttyä ajotuntumaa palautellaan ennakoivan ajon kurssilla, missä ajo-opettajien johdolla opiskellaan teoriaa ja tehdään pyörän käsittely- sekä ajoharjoituksia.

Yksi varma kevään merkki on Susikoskipäräys Hurukselassa. Kerho on osallistunut tapahtumaan kymmenien pyörien letkoilla joka vuosi. Susikosken kahvilalla on motoristipiirissä legendaarinen kokoontumispaikan maine.


Ajokauden avajaiset

Ennakoivan ajon kurssi

Susikosken kahvila
 

Kerhon neljä vuodenaikaa - kesä
Kesä alkaa kerhon omalla kesäretkellä. Viikonloppuna syödään uutta perunaa, saunotaan, uidaan ja ajellaan. Kaiken tärkeintä on yhdessäolo! Kesäretken jälkeen alkaa kokoontumisajojen kiivain kausi. Kerhon kalenterissa Saaristoajo ja Jögeva treffen (Viro) ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Eipä sillä, kyllä menijöitä riittää lähes jokaiseen kokoontumiseen.


Kesäretkellä

Saaristoajo

Jögeva treffen

Kesään, oikeastaan kevääseen ja syksyynkin, kuuluu joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävä kuukausiajelu. Toukokuusta syyskuuhun järjestettävillä kuukausiajeluilla ajellaan kimpassa mukavia mutkateitä ja piipahdetaan jossain näyttelyssä eli vastaavassa.

Kesä on myös ulkomaan matkojen aikaa. Monet pakkaavat parin - kolmen viikon tamineet pyörän päälle ja suuntaavat kulkunsa Eurooppaan. Viimevuosina perinteiset motoristimatkailumaat Saksa-Ranska-Italia ovat saaneet rinnalleen entisiä itäblokin maita kuten Unkari, Tsekki ja Slovakia. Eipä taida Euroopasta löytyä maata missä HamSMK:n lippu ei olisi liehunut!


Kuukausiajelu

Kesäloma Alpeilla

Kesäloma Alpeilla

Kerhon neljä vuodenaikaa - syksy
Syyskuussa Kymin mikroautoradalla ajettava mopokisa on kuulunut kerhon ohjelmaan jo vuosia. Menestystäkin on tullut, mutta tärkeintä on osallistuminen ja osallistumisrahojen ohjaus hyväntekeväisyyteen.

Pian mopokisojen jälkeen vietetään ajokauden päättäjäiset. Päivällä käydään ajelulla, illalla grillataan ja tanssitaan livemusiikin tahdissa.

Vuodesta 2002 on Ylämaan marraskuiseen luontoon kuulunut Metsämeeting. Porukka kasaan, pari puolijoukkuetelttaa lämpimäksi, rakotulet ja loimulohi. Siinä pääpiirteittäin tämän kokoontumisen brutaali resepti. Tulijoista suurin osa on Kymenlaaksosta, mutta onpa kauempaakin löydetty tähän tee-se-itse-kokoontumiseen.


Mopokisat

Ajokauden päättäjäiset

Metsämeeting

Kerhon neljä vuodenaikaa - talvi
Talviohjelmaan kuuluu pikkujoulu, mopokisat Savilahdella, mp-näyttely ja tietysti torstaiset kerhoillat. Talvella on hyvää aikaa tehdä remonttia ja laittaa kalusto kuntoon seuraavaa kesää varten. Kerhon pyöränosturi ja työkalut ovatkin talvisin kovassa käytössä.


Pikkujoulu

Savilahden mopokisat

MP-näyttely

Rupulikumi
Kerho on saanut alkunsa moottoriurheilusta. Enää ei ajeta 50-luvun malliin maarata-ajoja vaan tapahtumapaikkana on kerhon motocrossrata Lelussa. Kerho rakensi radan 80-luvulla. Motocross-toiminnan kiivain aika oli 80-luvun puolessa välissä. 90-luvulla homma hiipui, mutta 2004 vuodesta on crossijaos lähtenyt uuteen nousuun. Crossiradan lisäksi Lelusta löytyy kerholaisten FMX-ramppeja.

Loppukaneetti
Kerhotoiminta on vilkasta ympäri vuoden tarjoten jokaiselle jäsenelle jotakin. Oli kokoontumisen teema mikä tahansa niin aina tärkeintä on yhdessä vietetty laatuaika!

Kerhon tapahtumista voit lukea lisää Galleria-sivulta.